Testamente

Att testamentera till Förenade Israelinsamlingen/Keren Hayesod är ett generöst och tryggt sätt att föra vidare din livsgärning på. Du blir på detta sätt del i Israels framtid.

Vi har många års erfarenhet,långsiktighet och goda relationer,som garanterar att din vilja blir verklighet på bästa sätt. Samtliga medel vi mottar genom arv och testamenten går enbart och oavkortat till ändamål i Israel.

Du kan själv välja vilket eller vilka av våra ändamål i Israel som du föredrar. Enbart under de 15-20 senaste åren har många projekt blivit verklighet, tack vare generösa arv/testamenten och andra större donationer:

Barnbyarna Neve Michael, Afula Ilit och Karmiel

Dessa byar tar hand om ca 650 barn som omhändertagits av sociala myndigheter eller domstolar. I Neve Michael har vi renoverat och byggt ut skolan, tre bostadshus, ett nytt kriscenter för tonårstjejer, renoverat ett annat kriscenter och byns gymnastiksal. Senast under 2016 kunde vi totalrenovera och bygga ut ytterligare ett stort bostadshus. I Afula Ilit har vi byggt en ny lekplats, en sportplan, totalrenoverat byns centralkök, renoverat ett bostadshus och två hus för fritidsaktiviteter. I Karmiel invigde vi i början av nov 2014 ett totalrenoverat bostadshus, ytterligare ett bostadshus har totalrenoverats och byggts ut under 2016. Våren 2017 har totalrenoveringen och utbyggnaden av det tredje svenska huset i Karmiel påbörjats. 

Utsatta äldre

Många invandrade äldre har det svårt i Israel, utan tillgångar och med låga pensioner. De förtjänar en trygg ålderdom i ditt nya hemland. Vi har byggt och renoverat många projekt för äldre i Beersheva, äldreboenden, dagcenter och ett vårdhem för dementa. De senaste åren har vi gjort detsamma i Kiryat Yam, Holon, Bat Yam och i Kiryat Ono. I oktober 2015 invigde vi vårt senaste projekt, ett äldreboende i Kfar Saba. 109 nya lägenheter för fattiga äldre blev det. Under 2017 påbörjas utbyggnad av ännu ett äldreboende, denna gång i Tel Aviv. Det blir 107 nya lägenheter, finansierade av oss i Sverige tillsammans med några partners.

Andra projekt

Öronmärkta donationer har mottagits för bl a utbyggnad av ett dagcenter för handikappade, ett center för etiopiska judar, ett flertal projekt för barnen i Alumotskolan i Beersheva och ett vattenforskningsprojekt. I Tel Hai College har donationer finansierat ett nytt laboratorium, ett renoverat center för ungdomar med inlärningsproblem, utbyggnad av ett nytt bibliotek samt många studiestipendier.

 

Mycket har gjorts, men mycket återstår att göra!

Gör som många andra – bli en del av vårt framgångsrika arbete i Israel! För mer information och ett personligt möte, kontakta:
Ulf Cahn
tel 08-667 67 70
e-post ulf.cahn@israelinsamlingen.org

Vi utlovar givetvis full diskretion och kan också erbjuda gratis juridisk rådgivning genom erfarna advokater i Sverige, Israel och andra länder.

Vi har en liten folder om arv/testamenten om du önskar mer information.

 

Din gåva gör skillnad för utsatta människor i Israel!

PG 45 42 60-1 eller BG 671-6609