Annonsera i Menorah

Den sjuarmade ljusstaken som stod i Templet kallades Menorah - och så heter också vår tidning - Sveriges största judiska tidning.

NYA NUMRET UTE NU!

Senaste numret av Menorah kom ut den 19 maj. Vi har moderniserat layouten en del, och hoppas ni trivs med den. Bland innehållet kan nämnas en intervju med Israels ambassadör Isaac Bachman som lämnar Sverige efter fem år, en artikel om Israels nya tennisstjärna och en artikel om vår festliga Israelkväll i mars.

Utöver detta kan du läsa om flera intressanta böcker, om en Israelresa som vårt Young Leadership hade, om spännande hotell i Israel, och naturligtvis om våra projekt.

I år är det 50 år sedan Jerusalem kunde enas som Israels huvudstad, och därför satsar vi särskilt på ett projekt på Hadassah-sjukhuset i Jerusalem. Det är ett center för tidig diagnos och behandling av bröstcancer, och projektet kommer att rädda tusentals israeliska kvinnors liv!

Du kan också läsa aktuell information från våra barnbyar och äldreprojekt.

Du har möjligheten att tacka ambassadör Bachman och hans fru för deras insatser i Sverige under sina fem år här. Vi gör en särskild insamling för att tacka dem, insamlade medel går till att hjälpa alla barn i våra barnbyar att få ett meningsfullt sommarlov.   

Annika Borg och Lisa Abramowicz skriver intressanta krönikor, och så har vi förstås det alltid lika populära Israeliana av Anders H Pers.

Kontakta oss om du vill ha provexemplar av Menorah eller börja prenumerera. Nästa nummer kommer den 22 sept. Håll ut tills dess!

Du kan även läsa tidningen på Menorahs egen hemsida, det nya numret här och äldre nummer här.