En fantastisk Israelkväll

Söndagen den 19 mars hade vi en fantastisk Israelkväll på Berns Salonger. Vi var ungefär 200 personer som njöt av härlig israelisk underhållning, god mat, tal av inspirerande personer och naturligtvis samlade in pengar till våra projekt i Israel.

Särskild hedersgäst var Aharon Ze´evi Farkash, pensionerad general med en alldeles speciell bakgrund. Han föddes i Rumänien och kom till Israel som barn, hamnade i en barnby och så småningom gjorde han militär karriär. Efter att ha avancerat till chef för den militära underrättelsetjänsten har han blivit entreprenör inom cybersäkerhet och har även kommit tillbaka till barnbyn där han växte upp, för att på ideell basis hjälpa till.

Annika Borg, präst i Svenska kyrkan, talade mycket personligt om sin relation till Israel från det att hon kom dit för första gången. Hon var också mycket kritisk till Svenska kyrkan och deras hållning gentemot Israel.

Vi hade israeliska gästartister på plats. Meital Hochman och Amir Schraiber spelade och sjöng, det var en härlig blandning av judisk/israelisk musrik, och det blev även horra-dans bland borden.  

Ambassadör Isaac Bachman med frun Osnat lämnar oss i sommar, och vi passade på att tacka för deras hårda arbete för Israel i Sverige, trots alla svårigheter.

Franz Cohn, vår hedersordförande, fyllde 90 år den 18 mars, och han blev hyllad av samtliga närvarande. Han gjorde en insamling till vårt arbete i samband med födelsedagen, och hela 105 000 kr har kommit in till Karmiels barnby!

Kvällens insamling och lotteri gav ca 150 000 kr till våra olika projekt, ett mycket bra resultat.

2017-03-23