rulle matsalen

Det här är projektstarten för renovering och utbyggnad av matsalen i ungdomsbyn Hadassah Neurim, oktober 2011. Ett år senare stod projektet klart.

Du kan välja ett eget projekt

Barn, ungdomar och äldre i Israel - alla har de på olika sätt fått glädje av våra svenska donationer.

Alumotskolan har lyft hela sitt närområde. Barnen har fått mer resurser och utrustning, särskilt för utbildning i engelska, sång, dans och naturvetenskap, och det ger resultat. Läs mer här i Menorah.

Studenterna vid Western Galilee College har fått ett nytt bibliotek, studentcenter, konstskola och vetenskapscenter tack vare generösa svenska donationer - dessutom många stipendier. Inte konstigt att den centrala mötesplatsen kallas Keren Hayesod Sweden Square.   

Tack vare ett generöst testamente kunde vi för några år sedan totalrenovera en vårdavdelning för äldre i Kiryat Yam, strax norr om Haifa. Enligt givarens önskemål bildades också en stipendiefond för medellösa läkarstudenter.

Hadassah Neurim är en ungdomsby längs Medelhavskusten där utsatta ungdomar bor som i internat och får särskilt stöd. Under de senaste åren har byns hälsoklinik och ett klassrum totalrenoverats tack vare en generös svensk givare.

Tel Hai är ett college längst upp i norra Israel, nära gränsen till Libanon och Syrien, som tillhör våra nyare projekt. Hittills har vi renoverat ett näringslaboratorium och ge stipendier till behövande studenter, och i maj 2011 blev renoveringen av centret för ungsomar med inlärningsproblem klar. 15 % av studenterna har inlärningsproblem och centret invigdes under Israelresan i november 2011. Läs här ur Menorah. Under slutet av 2012 och 2013 har vi varit med och finansierat byggnation av ett nytt bibliotek som invigdes under vår Israelresa i oktober 2013. Dessutom har vi, genom en generös testamentarisk gåva, kunnat finansiera vattenforskning vid Colleget. 

Ramat Hadassah är ännu en ungdomsby för ungdomar med särskilda behov av stöd. Tack vare en generös gåva kunde vi under slutet av 2011 påbörja renoveringen av den helt nerslitna och nergångna matsalen. Projektet invigdes under vår Israelresa 2012.

Kfar Saba är en stad i centrala Israel med en stor etiopisk befolkning. I oktober 2010 invigdes ett center för etiopiska judar där vi är partners med staden Kfar Saba.

Ofakim är en utvecklingsstad i Negev, några mil från Beersheva. Det är en stad med socialt svag befolkning där många ungdomar löper risk att hamna snett i livet. Genom projektet Youth Futures får dessa ungdomar stöd av särskilt utbildade mentorer som ser till att de hamnar rätt. Tack vare en generös gåva genom ett testamente har vi nu totalrenoverat det stora hus i Ofakim som ungdomarna har sina aktiviteter i. Huset invigdes under Israelresan i oktober 2013.

Vi har också stött Youth Futures i Ofakim och Merhavim, Net@-projektet (datautbildning för ungdomar), Ayalim (studentby) i KarmielEthiopian National Project i Karmiel och mycket annat.

Under 2018 påbörjas ännu ett Youth Futures-projekt, denna gång i Kiryat Gat.

Detta är bara en del exempel, kontakta oss gärna för mer information.