IMG 8523

Ungt engagemang för Israel!

Young Leadership samlar den yngre judiska generationen runt om i världen. Huvudkontoret i Israel arrangerar konferenser och resor till Israel och Europa flera gånger per år. Här i Sverige finns ett stort gäng engagerade ungdomar som ordnar många spännande events - välkommen du med!

Besök vår eventsida för kommande aktiviteter / Visit our Event page for our upcoming event

Young Leadership Sweden – By Keren Hayesod (YLS) är gruppen inom Keren Hayesod som vänder sig till dig mellan 25-35 år. Under det år som vi har funnits har vi genomfört flera evenemang och projekt riktade just mot vår målgrupp. Bland annat har vi haft flera uppskattade evenemang så som vinprovningskvällar, vår-picknick och mingelkväll hemma hos israeliska ambassadören.

Vår målsättning är att samla pro-israeliska ”Young Professionals” för att nätverka och delta i intressanta, inspirerande och roliga evenemang. Vi ser att våra aktiviteter skapar gemenskap bland våra medlemmar. Genom att bli en aktiv grupp kan vi tillsammans värna om det judiska och Israels framtid samt väcka intresse för Förenade Israelinsamlingens arbete.

I början av året lanserade vi ett eget insamlingsprojekt med målet att finansiera ett ett nytt skyddsrum i en utsatt del av Israel. Ungdomar i södra Israel har genom åren suttit allt för många timmar i skyddsrum. Negativa associationer som raketer, krig och osäkerhet hör denna plats till. Tyvärr är det nog oundvikligt att skyddsrum kommer användas igen inom en snar framtid. Med detta skyddsrum vill vi även försöka skapa positiva associationer genom att skapa en plats som kan användas även i det vardagliga livet för exempelvis olika skol- och fritidsaktiviteter.

För att möjliggöra skyddsrummet behöver vi samla in 15 000 USD. Än så länge har vi lyckats samla in några tusen kronor... Det behövs dock mer stöd från er YLS'are för att nå vårt mål. När vi har nått målet är tanken att vi tillsammans åker till Israel för att inviga skyddsrummet. Just nu är siktet inställt på att göra detta under 2016!

Det går att Swisha ditt bidrag till nummer 1234 21 8889. Självklart går det även bra att bidra genom mera traditionella metoder som du hittar här på hemsidan (glöm inte att ange koden ”YL Shelter”).

YLS finns för att skapa ett nätverk här hemma i Sverige men också för att komma i kontakt med aktiva Young Leadership-grupper från andra länder. Vårt arbete blir aldrig bättre än ditt engagemang som medlem. Är du intresserad av kommande evenemang, vill ha mer information, bidra till vårt projekt eller bli medlem? Maila oss på ylsweden@gmail.com för mer information.             

Med vänliga hälsningar,

YLS styrgrupp