• Jubileumsinsamling!

  I år fyller Israel 70 år och det är verkligen något att fira. Genom vår insamling hjälper du barnen i våra barnbyar, de fattiga äldre och invandrarna i Israel.

  Tack för att du bidrar till vårt arbete!

 • Sedan 1948 har vi medverkat till att:

  - hjälpa över tre miljoner invandrare från över 100 olika länder till Israel.
  - skapa 1 300 sociala projekt för utsatta israeler.

 • Keren Hayesod har också:

  - gett 90 socialt svaga områden och städer bättre förutsättningar.
  - utbildat över 350 000 ungdomar från dessa områden.

 • Hjälp oss hjälpa

  Vår verksamhet är helt öppen och tydlig, vi följer dina önskemål när du riktar en gåva till ett visst ändamål och du kan alltid besöka våra projekt

Nyheter

Vi är länken mellan dig och utsatta israeler!

Keren Hayesod (Grundfonden på hebreiska) grundades 1920. Grundarna deklarerade att ”Nyckeln är i det judiska folkets händer” och i denna anda hjälpte våra donatorer till att lägga grunden för ett fungerande israeliskt samhälle inom utbildning, jordbruk, turism, industri, kultur och mottagande av invandrare.

Den israeliska riksdagen, Knesset, fastslog i en lag från 1956 att våra uppgifter är att samla in medel för att stärka staten Israel, att hjälpa till med invandring till Israel och att bidra till enandet av det judiska folket. Vi verkar fortfarande i samma anda och arbetar i dag i ca 50 länder över hela världen.

I Sverige heter vi Förenade Israelinsamlingen. De insamlade medlen ställs till vår verkställande organisations, The Jewish Agency for Israel, förfogande. Huvudändamålet har alltid varit att hjälpa till med invandring och integration. I tider när invandringen går ner satsar vi mer på att hjälpa andra utsatta - barn och ungdom, äldre och handikappade.

 • Ge din gåva direkt!

  Klicka här och se hur enkelt det är.

 • Våra ändamål

  Se vad din gåva används till

 • Israel

  Res till Israel med oss